Galeri Photo

Generasi Usia Dini Dusun Cinunjang Desa Mandalamekar saat di Karang Soak

Generasi Usia Dini Dusun Cinunjang Desa Mandalamekar saat di Karang Soak

Mitra Alam Munggaran menyadari pendidikan usia dini untuk memperkenalkan ekosistem hutan lindung sangat penting untuk menjaga keberadaan Hutan Lindung di Desa Mandalamekar.

 

 

 

Perwakilan siswa SD se Desa Mandalamekar mengikuti Upacara HUT RI di lapangan Desa Mandalamekar.

Perwakilan siswa SD se Desa Mandalamekar mengikuti Upacara HUT RI di lapangan Desa Mandalamekar.

 

 

 

Generasi muda Desa mandalamekar yang akan melanjutkan masa depan Mandalamekar

 

 

 

 

Siswa SD dan SMP Mandalamekar sedang berkemah di Sawah Girang, Dusun Cinunjang

Siswa SD dan SMP Mandalamekar sedang berkemah di Sawah Girang, Dusun Cinunjang

 

Mitra Alam Munggaran bekerja sama dengan Pramuka mengajak siswa SD dan SMP se Desa Mandalamekar untuk membangun rasa cinta alam terutama Hutan Lindung sebagai sumber mata air warga.

 

 

 

Kemah dari SD Taman Sari Dusun Mekarsari, Desa Mandalamekar

Kemah dari SD Taman Sari Dusun Mekarsari, Desa Mandalamekar

Kebiasaan Warga Mandalamekar saat kerja bakti di Hutan Lindung maupun membangun sarana lainnya…. apa itu…. NGALIWET

 

Bi momoh semangat kalo urusan ngaliwet ini di Pasir Salam... Mitra alam munggaran terus mengajak semua warganya setelah penanaman pohon

Bi momoh semangat kalo urusan ngaliwet ini di Pasir Salam... Mitra alam munggaran terus mengajak semua warganya setelah penanaman pohon

 

Mang Jahidi lupa sama liwetnya saat kerja bakti ambil batu buat jalan Cimanggu.

Mang Jahidi lupa sama liwetnya saat kerja bakti ambil batu buat jalan Cimanggu.

 

Pos Pengawasan dan pusat kegiatan di Hutan Karang Soak

Pos Pengawasan dan pusat kegiatan di Hutan Karang Soak

Mitra Alam membangun secara swadaya pos pengawasan hutan lindung di Karang Soak dan Pasir Salam. Pos ini berfungsi sebagai tempat berkumpul warga saat memelihara dan mengawasi Hutan Lindung. Kelompok ini juga menfungsikan sebagai tempat istirahat dan rekreasi bagi masyarakat umum terutama yang bekerja di kota (ngumbara) sambil ngaliwet.

 

Pos Pengawasan yang dibangun Mitra Alam Munggaran di Hutan Lindung Pasir Salam

Pos Pengawasan yang dibangun Mitra Alam Munggaran di Hutan Lindung Pasir Salam

Ibu ibu, tokoh masyarakat dan warga umum berpartisipasi aktif dalam menjaga Hutan Lindung

Ibu ibu tidak ketinggalan juga ikut kerja bakti, batu besar pun digotong bersama

Ibu ibu tidak ketinggalan juga ikut kerja bakti, batu besar pun digotong bersama

 

Mang Isak yang sering berinisial den nolednad sedang memelihara pohon yang baru ditanam di Karang Soak

Mang Isak yang sering berinisial den nolednad sedang memelihara pohon yang baru ditanam di Karang Soak

 

Mang udas jeung tokoh pemuda Mekarjaya sedang santai saat istirahat kerja bakti di Hutan Karang Soak.

Mang udas jeung tokoh pemuda Mekarjaya sedang santai saat istirahat kerja bakti di Hutan Karang Soak.

 

Sepakbola wanita di Desa Mandalamekar untuk memeriahkan HUT RI

Sepakbola wanita di Desa Mandalamekar untuk memeriahkan HUT RI

 

 

Desa Mandalamekar setiap saat terus berkreasi untuk menyalurkan minat, bakat dan hiburan di tempat yang cukup jauh dari perkotaan ini.

 

 

 

Grup musik kasidahan Desa Mandalamekar

Grup musik kasidahan Desa Mandalamekar

 

Penyiar Ruyuk FM sedang berjoged bersama dengan penyanyi pada saat lomba HUT RI

Penyiar Ruyuk FM sedang berjoged bersama dengan penyanyi pada saat lomba HUT RI

 

 

 

Kang Yaya, bi irah, bi nyai sampai lupa mereka ini sedang lomba karaoke di halaman Balai Desa Mandalamekar.

32 Responses to “Galeri Photo”

  1. JAJANG KURNIA Says:

    salam panineungan,

  2. JAJANG KURNIA Says:

    cinunjang teh lembur nu pinuh ku pangharepan,lembur perjuangan,sagala rupa aya di dinya,
    yu….urang jaga,diriksa,dimumule…ulah dugika poho kana purwadaksi….
    rojong pangwangunan di sagala bidang…
    demi kamaslahatan urang sadaya…..
    pokonamah…..pedoelom!

  3. Deni Suryana Says:

    Cinunjang kampung nu pinuh ku kenangan…
    hayu ah urang mumule, urang majukeun…

  4. icha Says:

    Abdi mah tos lami teu ka Cinunjang teh, da teu diajak ku mama…insya Alloh ke boboran..

    • mandalamekar Says:

      keun engke bade tumaros ka teh Yani… kudu ngadukung ka generasi penerus supados terang ti mana karuhun teh ? sok sing rajin sakolana ngarah teu ngisinkeun anu jadi dulur…

  5. dodi Says:

    ningali photo2 marulangkalih gnc,aduh ules badis buta we… spts kg yaya and friends nju budak hehehe,ngalasuluh,ngurek,guyang,ucing ucingan,baren,peperangan,ngojay,wah pokoke sweet memories,yuk bangun mdlmkr sasareng,ciayo htr nhn kasadaya karuhun anu tostipayun memperjoangkeun lemah cai cinunjang kumna mndlmkr,Lanjutkan…

  6. heri Says:

    icha mah engke ku aki heri di aja ka cinunjangna, wios mamah yani mah teu kenging di ajakan, he..he.. ayeuna icha sakola heula sing pinter siga mamah yani, hatur nuhun

  7. andre Says:

    saya baru sekali ke cinunjang tapi kesannya teh mantep pisan jadi hoyong ka ditu deui…hatur nuhun

  8. andre Says:

    mang udas keren euy,,,,pake acuk mayasari…..

  9. YOLIN & ALTAN Says:

    Mang Udas Gaya euy…Mayasari Yess..

  10. YOLIN & ALTAN Says:

    Oke..Hebat!

  11. Delta Says:

    Haturnuhun..pisan

  12. ua nollednad Says:

    photo2 diLuhur teh mung saeutik, nu langkung seueur photo2 nu langkung matakgeugeut, matak sono, matak pikabetaheun, kantenan ka dulur2 nu tos lawas teu ngalongok dulur jeung baraya di CAINUN tangtos matak NYURUDCUD da na ati sanubari aya rasa rumasa TAMOLER TEU EMUT KANA PURWA WIWITAN.

  13. "alZas" Says:

    sampurasun,,……

    hey wargi2 sadayana anu aya di lembur sim kuring,,..kumaha daramang?
    aduh ie teh sakedap dei bade mayunan bo2ran,kmha planing kanggo acara bo2ran,nya panginten ari usulan tiabi mah mung saalit sing di tambah rameken wae acara kanggo bo2ran teh,,sateacana atuh ngaahaturken nuhun ah ka dulur2 sadayana,,,…

  14. mamah agam Says:

    protes !
    Gua tasbihna can dimasukkeun seueur nu teu acan terang termasuk ua nolednad, nupuguhmah ketang aya sim kuring jeung barudak ditambah ibu2 nu purah ngaraliwet aya oge org penting he he !

  15. ahmad beni Says:

    Urang cinunjang mah seer teing anu palinter , jadina kabelenger ngak bakalan maju2 sing kalah kumaha oge patoja iah wae htr nuhun

  16. uanolednad Says:

    mhn kang beni, intropeksi atuh, ulah sok hohoak wae, aya meuruen kamajengan mah saeutik-eutikna, da kumaha urangna hyng maju mh, sok atuh kagungan program kanggo najengkeun lembur teh geura ketrukeun ulh mung nyarios bae tri kaanggangan, saran, pendapat supaya maju nu dibutuhkeun teh.

  17. dilla Says:

    Teu kenging patoja’iah wae atuh urang Cinunjang!kedahna mah urang Cinunjang teh janten conto kanggo lembur2 nu sanesna di Mandalamekar.Hidup Persib!!

  18. gola Says:

    tah geuning aya foto ti SD simkuring…
    maju terus SD Tamansari sareng SD nu aya di desa Mandalamekar sadayana….sumanget 45…..
    tembongkeun kaluhungan elmu pangarti urang, ulah eleh ku SD nu di dayeuh….ngan omat ulah asa aing, adigung tur sombong….

    punten pami tiasa mah tambihan deui foto pamandangan sareng curug nu aya di desa Mandalamekar….

    hatur nuhun….

    hidup persib oge lah….

  19. aa encon Says:

    ngiring bingah pisan ka pangwangunan desa mandala mekar, namung pami tiasa dibentuk kelompok tani supados langkung cenghar ekonomi masyarakatna

  20. aa encon Says:

    Aki Nolednad, pami nuju ngababad teu kenging bari udud bilih leuweung karangsoak kahuruan, engke mahlukna kalabur ka lembur kuring he,he,he.

  21. heri heryanto Says:

    he…he… hidup kahuruan… muhun tah si ua teh, teu di leuweung teu di bumi ngan udud sareng udud wae… he,,,he,,, hidup udud…

  22. Cikampek Says:

    Wilujeung tepang kasadayana, , kumaha prkmbangan cinunjang teh. . .?? Aya kamajengan teu. .?? Cinunjang mah alus pamandangana. . Ngan hiji. . . Jalan ka cinunjang na. . . Sesah euy. . . By: putu aki ukir

  23. nas nasihah Says:

    aduh meni resepnya ? dimna2 aya liwetnya tara ketinggalan he he he ……. . maju terus mandalamekar

  24. putu ma koyah di cijengkol Says:

    abdi mah upami ka cinunjang sok hoyong ngabaso di bi uju………!!!!!!!!!
    agagagagaggagagagag…….!!!!!?????

  25. Nam Nura Dinata Says:

    Sampurasun..kumaha daramang? ka eceu2,akang2 sareng sadayana asa wararaas,Reueus ningali kegiatan di palemburan

  26. Nurman wijaya Says:

    Ass.., salam ka sadayana warga masyarakat desa mandalamekar, khususnya masyarakat Kampung Cinangsi. Pak kuwu saya sangat bangga jadi warga Desa Mandalamekar, perkembangannya semakin bagus,terus kembangkan potensi-potensi yang ada di Desa Mandalamekar. Good luck buat desa tercinta, maju terus.

  27. Ramdan apriadi Says:

    Sok lnjtkeun hidup burujul

  28. alwie Says:

    tdi liat di tv one,. Bagus juga tentang desa yang maju ini.
    Sukses yaa….

  29. Nia burujul Says:

    kumaha damang urang cinunjang,
    salam mesra ka sadayana nu aya di lembur cinunjang,
    mang udas upami di poto teh ulah diruyuk..
    bilih katuker ku nu gugulantungan di tangkal albiso.,.,.,.,
    hahahaha…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: