Jalan Menuju Desa Mandalamekar terputus

Lokasi Longsor di Leuwi Bule yang mengakibatkan Desa Mandalamekar terisolir dari daerah lainnya

Lokasi Longsor di Leuwi Bule yang mengakibatkan Desa Mandalamekar terisolir dari daerah lainnya

Awal Musim hujan di Desa Mandalamekar telah memutuskan alur transportasi utama yang selama ini menjadi pilihan Desa Mandalamekar menuju Kota atau desa lainnya. Lewi Bule yang menjadi lokasi perlintasan antara Desa Mandalamekar menuju Jamupu kembali terputus akibat longsor yang kedua kali dalam 2 bulan terakhir. Menurut Kepala Desa Mandalamekar, Yana Noviadi menjelaskan Blok Leuwi Bule Dusun Mekarjaya kembali longsor sepanjang 40 meter pada hari Rabu (7/10). Kejadian tersebut diakibatkan oleh hujan deras semalaman di Desa Mandalamekar. Menurutnya longsor di Leuwi Bule ini terjadi yang kedua kalinya sejak 2 bulan lalu dan longsor kali ini cukup parah sehingga mobil/kendaraan roda 4 tidak bisa lewat. Masyarakat disekitar Leuwi Bule sudah melakukan perbaikan semampunya tetapi kali ini perbaikan warga tersebut tidak mampu menahan terjangan derasnya air sungai yang berada tepat disisi jalan di Leuwi Bule ini.

Kepala Desa Mandalamekar berharap Pemerintah Kabupaten Tasikmalaya cepat mengambil tindakan perbaikan karena jalan alternatif tersebut sebagai jalan satu satunya jalan masuk ke Desa Mandalamekar di saat musim hujan karena jalan lewat Parung Jagong dimusim hujan kini tidak bisa dilewati kendaraan mobil. Menurutnya otomatis saat ini tidak ada jalan masuk ke Desa Mandalamekar apa bila tidak segera ditangani. “Mestinya pihak pemerintah kabupaten turut membantu supaya desa ini tidak semakin terpencil, dan laporan selalu diberikan akan tetapi sampai saat ini belum ada tanggapan” Ujar Kepala Desa Mandalamekar.

5 Responses to “Jalan Menuju Desa Mandalamekar terputus”

  1. Kuncen Lembur Says:

    Serat Kanggo Ua Nolednad,
    karunya ka ua moal tiasa uih tipangumbaraan, jalan hiji hijina nutiasa mobil ka lembur urang sok sanajan nguriling amburadul, warga katingali gotong royong memeres eta jalan tapi teu aya kakiatan pami teu dibantos kunu gaduh anggaran mah,dimusim hujan ayena jalan nungalangkung ka parung jagong Alhandulillah masih tiasa dianggo, jarak 30 km ti puser kota, nganggo ongkos 14.000, teh wareg wareg pisan margi nganggo waktos 9 jam bari aya ngadorongan sagala, pokonamah mayar sakituteh teu panasaran wareg pisan numpak elf teh, cobi pami kapungkur ua nujanten bupati teh, jalan ka Cipacet, Cipancur, Cibayawak tangtos diaspal, ayeunamah bujeng bujeng kaburujul jaln utamana oge boa terangeun og komo kasulitan warga gara gara jalan teh moal uaningaeun, pami ua kapungkur nyalon bupatiteh moal kirang ti 60 % pasti ngadukung ua da buktosna og kitu ua, ari ua kamana wae atuh, lebar, cabe, cengek, surawung, bonteng, og nusanesna kedah enggal dipanen bilih kabujeng buruk, da pami dipasihkeun ka tatanggi og moal aya nukersaeun, margi sadaya nunanem dituang nyalira atanapi dibagikeun margi teu tiasa diangkut kakota jalaran jalan awon sareng musim hujan janten mobilteuaya nukersaun. tapi pami bade dipasihkeun kasikuringmah nuhun pisan moal ditolak sok sanaos bonteng og. ua enggal gera uih ulah atrok atrokan wae, sakieu heula serat ti abdi sanes waktos disambung deui, htr.nuhun

  2. bi etang Says:

    ua nolednad kamana wae. tos lami teu kakuping wartosna…..sok atuh enggal gera ngaudara deui, mani tiiseun kieu….

  3. heri Says:

    Keun Ua tong salempang perkawis jalan upami bade uih ka lembur engke urang pangmeserkeun helikopter ku abi he,,,he,,,, kumargi geuningan ngandelkeun ti batur tinu gaduh anggaran kanggo ngalereskeun jalan teu dongkap wae, sareng upami mengemis kanu gaduh anggaran kasebatna teu ngadidik ka masyarakat mandalamekar namina oge ngemis, mending urang diajar mandiri berusaha sasarengan keur ngawangun desa urang,

    Leres pisan Ua wareg ku Kapaur sareng wareg ku picilakaeun oge matak kaguguran jalmi anu nuju hamil upami nyandak jalan ka parung jagong mah, mending mayar 10 kali lipat daripada kaguguran nu nuju hamil, Langkung sae teukenging nyandak jalan ka parung jagong bilih ti kusruk ka jungkrang kusabab ka ganjel ku batu nu sagarede sirah, tos ti kusruk mah moal tiasa kagentosan ku artos Rp.14000,

    Mudah mudahan kapayun mah sing aya Putra Putu Ua atanapi urang mandalamekar anu janten Bupati amiinnn…

    Hatur nuhun Pisan Ua kana kintunan hasil tatanen ua cabe, cengek surawung, bonteng katampi pisan ku pribados sareng masyarakat di dieu, ku jiwa sosial anu luhur mah geuning mayunkeun heula tatanggi daripada di ical ka kota, htr nuhun pisan UA, mudah mudahan hate anu welas asih ka masyarakat sing di Balas Ku Alloh anu langkung.

    Patekadan ua kanggo ngamajukeun mandalamekar pasti bakal di rojong ku sadaya masyarakat,
    Mana Anu manahna sae sareng Anu manahna awon di payunen Alloh mah bakal ka uninga, htr nhn Ua
    Wasalam

  4. ua nolednad Says:

    SAMPURASUN kuncen lembur, bi etang, cep hery, geuning masih inget keneh ka ua, sugan teh tos teu aya dikieuna, syukur ari sarehat mah, Enya da mun ku urang dipikiran masalah jalan matak cangkeul beuheung sosonggeteun, nga poma ulah ngarasula, ulah nyapirakeun, ulah neumbleuhkeun ka pamarentah desa, da arinyana mah teu boga anggaran pikeun ngaluskeun jalan nu boga Pem Kab Tasikmalaya, ngarana desa “NGATUR NGURUS RUMAH TANGGA SORANGAN” tah ari ngatur jeung ngurus rumah tangga sorangan desa mah ngan bisa ngabeberes, ngawanung kahayang rakyatna, boh jalan, atawa sarana lain kabutuh rakyatna, eta oge wayahna rakyat teh kudu sabilulungan, da ngajalankeun kahayang rakyat teh TI URANG, KU URANG, KEUR URANG. Alhamdullilah ayeuna aya IMBAL dana ti Pamarentah keur sarana jalan ka kampung2, ka Cisarua/Cilieur, ka Cinangsi, ka Cikujang, ka jalan tembus Cilingga ka Ciwarak (nuju digarap), eta oge ti masyarakat kedah aya swadayana, nya geuning ayeuna ubyag (tingali urang dayeuh, istri pameget sauyunan ngiring rempug gotong royong), do’akeun bae Desa urang sing aya kamajuan, nu dikota sing aya kesenangan, ngan omat ULAH SOK KAGUNGAN MANAH ANU NYIKSIKUDI, NGAGAMPANGKEUN, sakitu ti ua nya, CAG URANG TUNDA DI HANDEULEUM SIEUM, URANG TEANG DI HANJUANG SIANG, kitu oge mun diparengkeun panjang umur urang.

  5. bi etang Says:

    alhamdulillah atuh ua teh masih aya dikieuna, sok palalaur ari nyarios soal umur teh mani kumaleungis kitu. isnya allaoh ua teh panjang yuswana,amiin. ulah ngemutan anu maseakeun jalan wae, keun wae eta mah romantikana kanggo ua teh supados aya awet anom teu ngahiul wae…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: