Pemda dan FKPPI Bantu 5 Ha Kawasan Hutan Pasir Salam

Pos Pengawasan yang dibangun Mitra Alam Munggaran di Hutan Lindung Pasir Salam

Pos Pengawasan yang dibangun Mitra Alam Munggaran di Hutan Lindung Pasir Salam

Dinas Kehutanan dan Perkebunan menfasilitas kelompok Mitra Alam Munggaran untuk melakukan penghijauan di Blok Hutan Lindung/Mata Air Pasir Salam. Menurut Ketua Kelompok Mitra Alam Munggaran, Mang Tata rencananya penghijauan hutan mata air pasir salam tahap II ini akan dilakukan didaerah dekat Pos Pengawasan Pasir Salam. Sebelumnya lahan tersebut di garap oleh masyarakat Cinunjang dan Barangbang. Setelah dilakukan penataan batas hutan mata air dan lahan garapan milik petani maka saat ini kelompok Mittra Alam Munggaran sudah membersihkan lahan tersebut yang sebelumnya adalah alang alang saja.

Benih dan persemaian berbagai jenis pohon di pusat persemaian di Cikiray dekat Studio Ruyuk FM

Benih dan persemaian berbagai jenis pohon di pusat persemaian di Cikiray dekat Studio Ruyuk FM

Sementara itu Kepala Desa Mandalamekar sekaligus Penanggung Jawab Kelompok Mitra Alam Munggaran Yana Noviadi telah membangun hubungan komunikasi dengan Kepala Dinas Kehutanan dan Perkebunan Kabupaten Tasikmalaya. Program penghijauan seluas 5 ha ini juga atas kerja sama yang sangat baik dengan FKPPI Kabupaten Tasikmalaya yang ketuanya Hi. Iwan Saputra. Kepala Desa menyampaikan penghargaan yang sangat besar kepada kelompok Mitra Alam Munggaran yang telah konsisten terus menata dan menghijaukan kembali hutan hutan lindung/mata air di Desa Mandalamekar.

Ketua Mitra Alam Munggaran sedang meninjau tempat Pembibitan Di Dusun Mekarjaya

Ketua Mitra Alam Munggaran sedang meninjau tempat Pembibitan Di Dusun Mekarjaya

Salah satu kegiatan MAM yang sudah dipersiapkan sejak lama adalah melakukan persemaian di setiap dusun di Desa Mandalamekar. Menurut Ketua MAM, Mang Tata saat ini kelompoknya sedang menargetkan persemaian pohon Picung 10.000 pohon, Gamelina (Jati Putih) 10.000 pohon, Mahoni 5.000 pohon, Albasia 10.000 pohon, Manglid 5.000 pohon, dan sisanya adalah pohon Aren, Pinang, Beringin, Gintung, Kemiri, Formis, dan tanaman lainnya yang berada di Desa Mandalamekar. Laporan dan Photo by Yana Noviadi dan Irman Meilandi

5 Responses to “Pemda dan FKPPI Bantu 5 Ha Kawasan Hutan Pasir Salam”

  1. REDI MULYADI Says:

    Ass.wr.wb: Mang Tata
    Simkuring bade neda widi, artikel diluhur bade dipublikasikan kana media cepengan simkuring, yaeta Tabloid Sinar Tani (Jakarta) atanapi Tabloid Buser Trans (Bandung)

  2. ua nolednad Says:

    mang Tata hamdallah geuning aya jalmi nu mikacinta tur kagungan manah anu sakitu mulyana, sok sanaos bewara kabalarea ngalangkungan media cetak kalintang ageung mangpaatna, hatur nuhun ayi Redi (punten umur ua tos kalebet MANULA} ku tos kerca icikibung dina raraga ngamumule ngahejokeun leuweung, margi media teh sanes mung ukur sarana sosial kontrol wungkul, langkung ti kitu kanggo masihan pangrojong kanggo kamajengan pangwangunan di dayeuh boh dikampung, oge sarana komunikasi timbal balik. atuh pamugi wae ayi Redi pamaksadanna sing kenging panangtayungan Allah SWT oge pamaksadan kelompok MAM anu dipupuhuan mang Tata sing aya dina kalancaran tur ngawujud, jadu mundur pantang mulang, ulah luntur kahujanan, ulah gedang kaanginan,

    wss. ua nolednad

  3. agus salim Says:

    Hatur nuhun , kang kuwu, mangtata ieu abdi ngiringan bingah ,dumeh rengrengan kelompong pencinta alam.mitra alam munggaran, anu tos susah payah ngarintis ngahejokeun leuweung keu wae sabang saning moyetmah sina harirup da tibaheula oge moyetmah aya , mudah mudahan ieuteh lain ngan saukur sageubragan tapi pikeun pi conto eun kanggo mitraalam mitra alam nuaya di weunweungkon sapanjang aliran walungan ciwulan,soalna kuring kaleumbur kamari leubaran nuaya ngahejokeun leuweungteh ngan desa mandala meukar hungkul seudeungkeun walungan ciulan teh panjang pisan tapi halodo kakara sababaraha bulan oge tos nongerak tah kukituna mudah mudahan ka saunggal gulampeng gulampeng leuweung sabudeureun karangsoak sareung sapanjang aliran walungan ciulan bisa dibaliken jadi hararejo ngemploh pinuh kutatangkalan sareung mudah mudahan heunteu sapertos alam alam anu kalangkung reuseupna ngan nuarhungkul ari meulakmah ngeuleudu pisanatawa teu satangkal tangkal acan dugi kadieu huelaah kasono kuring haturnuhunkana kasaean nana mudah mudahan janteun ladang kasaean pikeun canakeun kaneugeuri akhirat anulanggeung amin amin amin yarobal alamin wasalam kuring anu keur ngumbara.

  4. REDI MULYADI Says:

    Ass.wr.wb.
    Kumaha daramang urang Desa Mandalamekar? Oge ka Ua Nolednad sareng Mang Tata…Alhamdulillah, dinten Kamis ping 8 Oktober 2009, simkuring patepang raray paamprok jonghok sareng juragan Kuwu Mandalamekar di Pendopo Kab.Tasikmalaya.
    Simkuring reueus tepang sareng juragan Kuwu ti palih kidul nu katingal energik dina raraga mengamejengkan desa katut warga Desa Mandalamekar, sok sanaos seuseur halangan-harunganana.
    Wassalam

    REDIMULYADI

  5. Heri heryanto Says:

    alhamdulillah damang… mudah mudahan ku ayana ku ayana silaturahim pa amprok sareng pak kuwu , eta sing ngajantenkeun cukang lantaran kanggo ngarojong kana pamaksadan rakyat mandalamekar ” LEUWEUNG NGANTENG KACA NUNGGAL”. tur endah ku hejo ngemplohna wewengkon mandalamekar

    wasalam,
    hatur nuhun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: