Jalur Mudik Terbaik menuju Desa Mandalamekar

Jalan Desa Karangsoak ke Cisarua yang baru saja diaspal

Jalan Desa Karangsoak ke Cisarua yang baru saja diaspal

Kepala Desa Mandalamekar menghimbau kepada warganya yang akan melakukan mudik atau pulang kampung ke 4 kedusunan di Desa Mandalamekar. Yana Noviadi selaku Kepala Desa mengatakan jalur terbaik dan jalan tersebut dapat dilewati walaupun dalam keadaan hujan adalah arah dari Tasikmalaya menuju Jamupu, lalu ke arah Desa Banjar Waringin, Kertarahayu (anggalasan), Mekarjaya (Cibereum), sampai kearah tujuan Cinunjang, Cilingga, Cisarua, Taman Sari dan Cinangsi. “Jalan – jalan desa menuju arah dusun tersebut sepenuhnya sudah siap” Jelasnya.

Sementara itu jalan yang biasanya lewat Parung Jagong saat ini kondisinya benar benar hancur dan sulit dilewati oleh kendaraan kecil seperti kijang dll. Hanya kendaraan umum elf dan truk saja yang bisa lewat jalan Parung Jagong. Kuwu berharap warga yang mudik dapat hati hati dan mengikuti arahannya agar perjalanannya lancar sampai tujuan. Laporan dan photo by Irman Meilandi

16 Responses to “Jalur Mudik Terbaik menuju Desa Mandalamekar”

  1. kemsoy Says:

    Jangan lewat Parung Jagong,jalanna Reksak hawatos…maning nyanak jalur alternatif nu direkomendasikeun ku Kuwu.

  2. Lenong Says:

    Apakah jalan alternatif yang disarankan memang lebih efisien?bukannya jalannya malah jadi “kukurilingan”?Trus kalo datang musim hujan,meskipun lewat jalan alternatif tetep mobil mah ngosod we…. da loba taneh jalanna… Kenapa jalan utama yang dari parung jagong tidak diutamakan untuk diperbaiki, malahan kelihatannya “dengan sengaja dibuat terbengkalai” bukankah dari zaman dulu jalan tersebut merupakan akses utama menuju desa mandalamekar? Dari segi topografi pun.. jalan ini lebih baik dari jalan alternatif…
    Jalan cisarua alus..jalan ka Cimanggu alus.. jalan di Cinunjang alus.. tapi lamun jalan akses ti parung jagongna butut mah.. sarua we jeng bohong…
    Mangga ngibing kang Darso ah..

  3. Heri heryanto Says:

    Dongkap ka cinunjang na teu kenging nuju hujan atuh supados teu ngosodmah.
    jalan yang dari parung jagong sudah dan sering di perbaiki sejak puluhan thn yg lalu sampai akhir2 ini, dan warga mandalamekar sering kerja bakti memperbaiki jalan tsb. tapi dari batas desa mandalamekar ke parungjagong oleh warga desa parung jagong teu diurus dan itu wilayah mereka. sudah koordinasi sama desa tsb tapi tidak di folow up. kumargi kitu ngadamel jalan alternatif, da geuningan jalan ti parung jagongmah teu diurus ku warga desana. abi oge sami naik elf teh ampir bade ti kusruk kajurang. he,,he,,

    wasalam
    htr nhn

  4. ua nolednad Says:

    cumuun, dupi hidep tos nyobian jalan alternatif ? sing uninga eta jalan anu ka Cinunjang via Parungjagong kalebet jalan Kabupaten, sa x deui jalan Kabupaten, kumaha cenah prosesna supaya jalan eta diaspal atawa dibebener ? nya tangtuna anu leuwih tanggung jawag mah meureun Pemerintah Kabupaten Tasikmalaya, oge sng uninga batas desa Mandalamekar teh sateuacanan tanjakan ondi, aya gonggo/ tiasa ku desa diaspal, tapi sanggem henteu urang rereongan sa desa ngumpulkeun duit paling saeutik HIJI MILIAR, rarasaan mah pimanaeun, mangga lenyepan juragan LENONG,

    wss.

    UA NOLEDNAD

  5. Tata Taufik Says:

    Cinunjang, lembur panineungan. Asa ku waraas, sabaraha dasawarsa kapungkur atuh kuring teu mulang?
    Terakhir berkunjung ke Cinunjang, lebih dari 20 tahun yang lalu. Sulit dibayangkan seperti apa sekarang. Yang tak pernah hilang adalah kenangan.
    Semasa kecil, bila liburan sekolah tiba, tak sabar rasanya untuk segera menapakkan kaki di Cinunjang. Naik bis dari Kawalu ke Cibalong, turun di Hujung, serasa ingin berlari untuk segera sampai ke jembatan gantung.
    Perjalanan naik-turun dari Parung Jagong ke Cinunjang yang melelahkan, akan segera lunas terobati, begitu sampai di turunan terakhir masuk Cinungjang.
    Dan berapa hari pun liburan, akan selalu terasa kurang. Pasir Koneng, Pasir Badak, Pasir Salam, potretnya tak pernah buram di benak yang berangsur senja.
    Salam kangge Bapa Kuwu Yana, asa teu pangling ku rupina. Terah Petir sanes?

  6. mandalamekar Says:

    Sumuhun kang, dupi kang Tata Taufik teh saha nya, punten moderator na masih anom keneh he he he, wilujeng teupang sareng kenal sareng urang lembur

  7. ua nolednad Says:

    emhhhhh nu tos lawas teu tepang kumargi paanggang , masih keneh emut ka pilemburan, kumaha damang lo, tangtos lali deui. tos ngalayad mang otoy ? kmh sok ameng ka jl Talaga bodas ? bi gede masih jumeneng keneh ? hatur nuhun atuh masih kagungan ka tresna ka kampung Cinunjang, iraha atuh bade rurumpaheun deui milarian tutut, gendot, belut ? dupi ayeuna di yogya atanapi di mana ? Cinunjang kanggo jalmi nu mikacinta, mikadeudeuh, mikaheman tur mibanda mh moal tiasadipopohokeun, sok sanaos tos 2 dasawarsa teu patepung sareng lembur, teu pamprok sareng baraya, ua emut ka tuang rama, ibu nuju uang di Manonjaya, di Kawalu, nuju ngawulang di smpn 1 tsk, kep smp di kawalu. hatur nuhun lo masih emut ka lemah cai karuhun mah, da bi gede oge karihunn ti cinunjang,

    wss,

    ua nolednad

  8. Tata Taufik Says:

    Rumaos buntu laku, kirang lengkah. Aprak-aprakan ka lembur batur ge pedah ku pangjurung batur. Ari ka Cinunjang, lemah sorangan mah, ngan ukur kahayang. Iraha atuh, nya?
    Rumaos joledar ka baraya. Kirang nganyam tatali wargi, silaturahmi. Waktos asa ku pondok, asa rupek ku ngajeujeuhkeun karep nu sanes.
    Boro-boro nganjang ka Mang Uan–putra nunggal jenatna Nini Gede. Boro-boro ngalongok Kang Otoy. Ka teh Epi lanceuk pituin, boboran ngan paamprok di face book.
    Rorompok di Kawalu kantun tilasna. Sadikantuna pun biang, abdi sudulur-dulur nu 6 (Abdi, Yusi, Wiwin, Tita, Novi, Rini) ngumpul di Yogya. Teh Epi nu cikal sareng Rina nu Bungsu aya di Bandung. Tos lami teu nganjang ka tasik, ti saprakna ngalongok pun paman Di Kalapa Genep waktos tsunami.
    Titip salam ka sadaya baraya Cinunjang. Insyaalloh mulang ka Cinunjang teh sanes namung kahoyong. Puduana wae atuh wa!

  9. ua nolednad Says:

    upami dijujut ti karuhun nu aya di Cainun, bi gede teh rai raka sareng bi otik/gedong sapuluh, bi aja/jalan pln. ramana saleh basarah, pun biang mah, mindo, janten srng putrana bi gede, bi aja sauyut, ua nolednad sakola di sr/sd 2 manonjaya, terang cimulu payuneun bumi kang enceng. aki pajri srng nu sanesna, tangtos lali, salam ka teh evi, masih kep SMA ? dupi lo susy ngadosenan di GAMA ? lo otoy mah di smp pgri, ua mh di smp 2, matak terang kan\ kang enceng waktos ngawulang di smp 1. kmh pami boboran suk marulih ka manonjaya ? teras atuh ka cainun da aya keneh cai pancur mah.ua ayeuna tos janten RURUNTUK PNS,nya di cainun, nya dipadumukan di depok, kaleresan ayeuna nuju di depok, hoyonh terang dayeuh, he he, insya Alloh pami lo Tata tiasa rurumpaheun deui ka cainun bakal sehat, margi oksigenna masih jernih, ma’lum kiwarari cainun/mandala mekar khususon Mitra Alam Munggaran/MAM nuju gandrung tatanen ngahejokeun leuweung nu insya Alloh ka ala hasilna/mangfaatna ku urang lembur oge sasieureun-sabeunyeureun ngantu/nyonteng krisis GLOBAL WORNNING, kitu tah lo, eh upami amengan ka Batawi sindang hula ka rorompok di Depok.

  10. Tata Taufik Says:

    Teh Epi ayeuna janten kepala di SMK 11 (FB: Epi Sufiah Fajry), pami teh Yusi dosen di UMY. Abdi mah janten tukang bawel di LSM (di bidang kajian dan pengembangan ekonomi kerakyatan), padamelan namung aprak-aprakan ngarencangan wirausaha gurem tatar Yogya-Jateng.
    Tos lami teu ka Manonjaya, kapungkur we waktos sindang ti ngalongok jenatna Mang Memod di Kalapagenep waktos tsunami.
    Asa reug-reug ku motekarna Mitra Alam Munggaran sareng Ruyuk Mandalamekar. Tapi teu aneh ketang, da ti kapungkur ge urang Cinunjang mah paranjang lengkah, paranjang wawasan. Teu katalikung ku singkur gunung, tau kaaling-aling ku pasir. Bravo lah pokona mah.

  11. Soray Tea Says:

    Ti Pribados…Sajuta pisan….. ,,sawios muter sakedikmah..jalan alternatif nu sae mah tetep aja ngalangkung ka jamufu, anggalasan uihna nganggo jalan ka Palawija..Lengkong..sakantenan napak tilas, sanes atw tidak efesiensi, …banyak hal-hal penting positif ketika kita melintasi daerah alaternatif, diantawisna keluarga Cinunjang atw Mandamekar teh ada di daerah alternatif tsb..( sakantenan silaturahmi ka baraya, ” duuuh ..meni indah…”)
    Tertanam dalam hati kebanggaan dan kecintaan terhadp kampung itu sendiri yang akan menjadi tujuan.
    Terlepas dari itu semua yg terpenting bagaimana kita ingin dan ikut berpartisipasi memajukan pembangunan di kampung Cinunjang ..Saluyu ..!!

  12. agus salim Says:

    Aduh pada ramenya eta maslah jalan nuti jaman kuring lahir nepika rek jadi akiaki eta jalan jeung jalan wae nudipeurmasalah keun teh nya, ngan keurjabakti deui keurjabakti deui karunya eta ka akiaki kuat ngeus bararongkok balas ngomean jalan nuteu angeus angeus ayeuna ceuk kuringmah, kieu hayu urangbabareungan boh nudi leubur boh nudi dayeuh nungarumasakeun katurunan urangmandalameukar nudi jeurona cilieur, cinangsi, pasir peuti, cikurutug, cilingga ,cimanggu ,cibeureum,rejeng, cinunjang.hayu urang beungkeutkeun jadi hiji ngarah ngajadi, da ceuk batur simkuringmah nyere hiji teubisa digunakan loba, palinggansaukur keur nyehil hungkul tapi coba lamun sabeungkeut jadi hiji masing rek nyapu runtah sabudeureun leumbur oge pasti bisa,makana ceuk pamikiran kuring euweuh mas alah anu teu bisa di tuntaskeun lamun urang jadi hiji ulah ngan saukur ngomean jalan, naon oge pasti bisa.hatur nuhun ah para pamirsa mudah mudahan ieu maslah lain pikireun kuwu hungkul tapi pikireun urang sarerea. wasalam saliem68@yahoo.co.id.

  13. uanolednad Says:

    sok atuh ari agus tos gaduhalpukah kanggo sabilulungan supaya jalan bisa ngawujud dilewatan usum ngijih, ngan omat kudu aya kasaluyuan, ulah cul dogdog kantun igel. Atuh sugan kahayang urang mandalamekar teh kaaos tulisan urang teh ku inohonh inohong nu aya di Pem Kab Tasikmalaya, da arinyana sabenerna mah anu BERKOPENTEN dina ngawujudkeun jalan ka Mandalamekar, da cenah ngarana oge geus asup kana aset Pem Kab Tasikmalaya. dan mun ku urang dilenyepan, kumaha bisa ngawujud urang Mnadalamekar bakal bisa ngaronjatkeun sosial ekonomina, cobi Agus ditalungkit dina masalah harga2, nu datang jeung nu kaluar ka/ti Mandalamekar, huuuuuh nu datang mah kabutujan sapopoe hargana AWIS, tapi hasil tatanen ti Mandalamekar payu ge alhamdulillah, loba anu mubajir, buah kalapa contona hijina ngan 400-500 perak, padahal di pangumbaraan ua dugi ka 3000-3500 perak sahuluna teh, eta teh kunaon ? hijijina sabab JALAN teu dipalire kunu berkopemten, asana rarasaan san ngambeu jalan Mandalamekar di ASPAL KUNU KAGUNGANNANA, NYAETA PEM KAB TASIKMALAYA, sakitu bae mugia aya anu KARUNYAEUN KA RAHAYAT MANDALAMEKAR.

  14. bi etang Says:

    Ass.kumaha daramang palawargi sadaya ? aduh punten yeuh nembe bade nimbrung……..Alhamdulillah ngiring bingah, kujalaran ieu urang sadaya tiasa silaturahmi sok sanaos teu tiasa paamprok jonghok patepang lawung namung tos asa bingah.tiasa tukar informasi tiwakitan kayaan jalan ka lembur, jujutan katurunan urang sareng sajabinalah. mangga atuh sok saha deui anu tiasa bergabung didieu. diiantos. nb: Tong hilap dinten minggon arisan warga cinunjang di bumina Gan ITIN DI Bogor Tabuh 11.00 teng tos kempel sareng ulah hilap cacandakannana anu sagala endah.wass.

  15. mandalamekar Says:

    Ngiring bingah ka bi etang di Bogor, pak Kuwu titip pesen kahade di agendakan bangun gotong royong untuk mensukseskan pembangunan GOR dan Balai Desa. ayeuna tos pemasangan kayu untuk pemasangan atap dan sebagian sudah di plester. masih keneh aya kebutuhan semen di Mandalamekar. mangga sakali deui nuhun ku ngabangun silaturahmi di ieu blog.

  16. uanolednad Says:

    sakali deu ka den LENONG, ku teungteuingeun ari nyarios teh mani gampil pisa , saha atuh nu kedah memeres jalan pokok teh? , ulah mung saukur nyarios, eta teh den , masyarakat tos banting tulang, diantawisna beberesih sapanjangh jalan utama, icikibung ngawangun GOR/KANTOR DESA ari kedah beberes dugi ka teu leueur ku taneuh mah pimanaeun atuh, yu upami aden kersa ulu biung, kitu oge pami palay jalan utami diaspal, peryogi ku waragad, jl Pem Kab nu lebet Mandalamekar, ti ngawitan gonggo tanjakan Ondi dugi ka Cibeureum kirang langkung 4 km, tah ti ngawitan tanjakan Parungjagong dugi ka gonggo/tanjakan Ondi kirang langkung 2 km (tapi paling parah), supados eces, perele, diantos yu urang tukar pikiran kalayan manah anu leres2 aden palay ngamajukeun desa, diantos ku ua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: