Desa Serius Membangun GOR

Keseriusan warga dan pemerintah desa membangun Gedung Olahraga dan Balai Desa sebagai pusat aktivitas pemerintahan dan kretifitas warga sudah ditunjukkan dengan komitmen warga untuk menyisihkan waktu dan tenaganya dalam membangun. Kuwu Mandalamekar, Yana Noviadi mengatakan “Saat ini semua warga di masing masing dusun sudah memulai menyiapkan kebutuhan batu sebagai bahan pondasi gedung”.  lebih lanjut Kuwu menyampaikan kesediaan warga menyiapkan puluhan kubik batu dan tenaga untuk meratakan tanah yang akan digunakan pembangunan. 

Kuwu menilai kontribusi tersebut merupakan bagian dari komitmen warga dalam membangun desa yang akan didukung juga oleh lembaga konservasi Seacology sebagai bentuk penghargaan lembaga tersebut kepada komitmen warga menjaga dan melindungi hutan lindung/mata air di Desa Mandalamekar. Kuwu berharap selain komitmen warga dan penghargaan dari lembaga Seacology, sewajarnya warga Mandalamekar yang bekerja di kota juga ikut memberikan kontribusi nyata.

8 Responses to “Desa Serius Membangun GOR”

  1. Deni Suryana Says:

    Mudah2an mandalamekar jadi desa yang terbaik di dunia…

    • mandalamekar Says:

      Kand Deni yang baik… Insya Allah lamun urang boga kahayang anu tinggi, maka saratna urang kudu boga mimpi atau cita cita anu gede oge. tah selanjutnya partisipasi urang anu kudu ditingkatkeun neupi ka kondisi Desa Mandalamekar jadi terbaik di dunia. mari bangun desa dengan tangan dan pikiran jernih kita.

  2. UA NOLEDNAD Says:

    jadi urang Mandalamekar BUNGAH pancampur SEDIH, bunghna geuning desa urang teh keur ngawangun, boh jalan kmp boh GOR katut Kantor Desana,, oge geuning geus tatahar mirosea leuweung pikeun nyuburkeun tatanen nepika geuning KONSERVASI SEACOLOGY geus aya perhatianana ka uranf Mandalamekar, padah ARINYANA teh urang DEUNGEUN melamelu, teu dulur teu baraya, teu wawuh jeung teu nyaho-nyaho acan, hamdallah nya dulur. SEDIH, enya mireungeuh JALAN ka Mandalamekar, ngangres, asa dianakterekeun ngawangun pikeun nyumpunan ngaronjatkeun kahirupan rahayat desa, kasaha atuh urang ngumaha, kasaha atuh urang menta pitukung, enya sok sanaos urang teu petot-petot ngadu’a ka Alloh SWT ari sareatna ku manusa nu boga KABIJAKAN teu malire mah, boa taun mana urang Mandalamekar ngasaan merdeka ku ayana jalan hade, ceuk beja aspirasi rahayat Mandalamekar meurun satiap taun aya musy pembangunan, boh di desa, di kacamatan atawa di kabupatenna jalan Mandalamekar teh asup kana skala proritas ? ua meunang beja cenah tuuuuh di ditu jalan ka desa2 teh LALEUCIR, HARERANG KU ASPAL, teu beda ketang jeng ka Mandalamekar, atuh usum hujan LEUCIR KU TANEUH, NA HALODONA BATU2 MUCUNGHUL PABALATAK matak picilakaeun nu kana motor. TULUUUUNG-TULUUUUUNG, pa RT, pa Punduh, pa Kuwu, pa Camat jrrp bapa2 anu BERKOPENTEN DINA MASALAH JALAN. wss. UA NOLEDNAD. nu matuh dipadumukantutugan PASIH BENTANG.

  3. heri Says:

    merdekaaa….!

  4. heri Says:

    Hidup mang isak…

  5. ua Says:

    raruewas, rada ngarenjag, ngalamun kaalinaan, nu mo kalakonan, teu pira nglamum jadi bupati, enya hayang NGASEJAHTRAKEUN rahayat Mandalamekar, sajehtra ekonomina, kasehatana jeung pendidikana, meureun faktor anu ngakudung kana kahayang sajehtra teh INFRA STRUKTUR,dina masalah ieu mah JALAN MEUREUN kudu hade, da ieu mah halodo batu naronghol, hujan taneuh laleueur, coba manahan ku sadayana, kabutuhan rahayat mandalamekar nu asup ka mandalamekar kacida mahalna, sabalikna hasil tatanen kacida murahna malahmah teu laku, mun kaayan kitu mah rarasaan rek bisa sajehtra kumaha urang mandalamekar teh, padahal pamarentah CENAH hayang ngamajukeun ekonomi karakyatan. tojaiah aaaaaah. Tah eta nu dilamun ku ua,

    • mandalamekar Says:

      Nuhun pisan ka sadayana anu tos ningali ieu blog sareng anu tos ngiringan bingah ku dituangkeun dina komentarna anu matak jadi pangnyemangat ka urang lembur mandalamekar. nuhun pisan ka sadayana… mangga lamun aya ide atau tulisan di antos di ruyuk.fm@gmail.com

  6. tegal city Says:

    aya karaosna gening ku si kuwu nu ngora teh,sagala rupa kapanggih jadi alalanyar ngebat jalan di tembok ka pelosok ruyuk kacida barungahenana warga, mun ti bahela kuwu2 teh gawena kawas kuwu ayena,mereun urang teh tinggal betahna,komo lamun cai ges cur cor mah matak subur,karasa ku balarea,moal matak pasea parebut cai,,hayuU ayena urang pada ngarojong/bantu terutami urang sebagai perantau nu rumaos ngagaduhan lembur desa mandalamekar,,,……
    mung sakieu wae atuh pirosea tangtu mirosea,amiiiiiiin,,,……
    wasalam,,,,,tegal city//////,,,…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: