PATEKADAN MANDALAMEKAR

LEUWEUNG NGANTENG KACA NUNGGAL

TATAHAR LINGKUNG RIUNG KAWUNG
PANYARI CURCOR CAI
CINUNJANG JUCUNG JAJARAN PICUNG
LIUH AWI MAWA  BEWARA
PANYARI NUMUKAKEUN KARAHARJAAN MANDALAMEKAR
 
HEJO TATANGKALAN NGEUNTEUNG NGANTENG
PANENJO NUNGANCIK NGAWINCIK
RASA ATINING LEMAH LAMPING
 
MO MATAK POHO
MANDALAMEKAR KIWARI JADI CATUR BALAREA
NUNGIMPLENG KAENDAHAN LEMAH CAI
 
URANG MANDALAMEKAR NYORANG TANDANG
NEMBRAKEUN KADEUDEUH
NGAMUMULE RIUNG LINGKUNG WANA LESTARI
ENDAH, HEJO NGEMPLOH, SEGER
NYAMBUARA RASA BAGJA
 
TANGKAL NU NGANTENG
JADI PANGEUNTEUNG
NGAJAK RASA PANGGUGAHNA
MAHABAH KA NU MAHA KAWASA
TAWADO ESTU NGEUSI ATI SANUBARI
KA NU MAHA SUCI
 
TATAHAR NEMBANGKEUN GALINDENGNA DZIKIR
KU POLAH JEUNG PIKIR
JADI PAKAYA DINA PANCA BUANA
 
TENGAH NGADEG, RUKU OGE SUJUD
HIJI CIRI KUDU DEUKEUT KANA CAI
ULAH LUAK LEOK, KOMO NGAREMBES
 
PATEKADAN
JADIKEUN MANDALAMEKAR
HEJO NGEMPLOH, CUR COR CAI
SAGARA HERANG LAHIR BATIN
DINA GUHA GARBA PANCAWARNA
ATINING ATI SANUBARI
NU PASTI
 
CADU MUNDUR PANTANG MULANG
 
 
DALINGDING ANGIN TI PUNCAK PASIR SALAM
LEUWEUNG NGANTENG KACA NUNGGAL
NUNGANTENG NGADEG
PUSAT SIR RASA BAGJA , SALAMET
 
LEULEUS WENGKU
NGANCIK TEUNEUNG
KANA TUHU CATUR RANGGA
NU NGAGALI PANGGUGAH RASA TAWADHO
ESTU NGEUSI, NGESA
KANU MAHA KAWASA
 
CADU MUNDUR, PANTANG MULANG

2 Responses to “PATEKADAN MANDALAMEKAR”

  1. deni Says:

    dina waktos ayeuna anu matak janten sedih teh kaayaan walungan di Cinunjang, nyaeta seueur warga anu kirang sadar, ngered-ngered balong sareng sawah ka walungan.
    Walungan janten sempit sareng deet…
    punten ka anu berwenang kanggo ditindak…
    demi masa depan cinunjang….
    cai teh kan sumber kahirupan….
    lamun walungannana di persempit jiga kitu karunya kana cai….
    punten, hatur nuhun…

  2. den bagus Says:

    leres kedah qtu cep!! memang pmi aya nu ngered2 balong sareng sawah mah kedah ditindak ku petugas nu berwenang,
    simkuring nguping di lembur teh bd aya program ngadamel dam,sae pisan….
    pmi terwujud eta program,bendungan teh selain kanggo dipelakan lauk kedah berfungsi sbg sarana irigasi
    ka sawah sareng distribusi cai k warga,
    ulah aya nu deui nu ngaku2 ieu dam kuring,itu dam dewek jsb,ti mulai ayeuna mah dam teh kedah dijadikeun kapentingan bersama,supaya “CAINA HERANG LAUKNA BEUNANG!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: